Sidebar

26
ma, sept

Sport & Lifestyle
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

077 Venlo Sport - Het Venlose college van B&W heeft een besluit genomen over hoe en in welke fasen sportkern Vrijenbroek kan worden uitgebreid.

Nadat de leden ‘groen licht’ hebben gegeven voor de hockeyfusie wil de gemeente direct starten met de aanleg van het vierde veld, op de plek van het huidige beachvolleybalveld. Ook het vijfde veld wordt in deze eerste fase in procedure gebracht en moet zo spoedig mogelijk worden aangelegd. De middelen voor de aanleg van beide velden zijn beschikbaar gesteld tijdens de begrotingsbehandeling in november 2019.

“Met dit besluit wil de gemeente Venlo de hockeyfusie ook fysiek mogelijk maken op sportkern Vrijenbroek,” zegt wethouder Alexander Vervoort (Sport). “Door op korte termijn al twee velden aan te leggen, laten we zien dat we de fusieclub willen faciliteren. We onderstrepen daarmee het belang van deze fusie voor de hockeysport in Venlo.” 

In fase twee is de uitbreiding van het aantal kleedlokalen en de parkeervoorziening aan de beurt. Deze uitbreiding loopt samen met de nieuwbouw van het clubhuis, dat de fusieclub voor haar rekening neemt. Het nieuwe clubhuis moet in de zomer van 2021 haar deuren openen. De gemeenteraad zal komende november geld moeten reserveren om de uitbreiding van het aantal kleedlokalen en de aanleg van de parkeervoorziening mogelijk te maken.

Daarnaast heeft het college besloten om de eerste twee seizoenen het aantal leden van de fusieclub goed in de gaten te houden. In die periode moet blijken of een zesde veld echt noodzakelijk is. Een zesde veld aanleggen is een complexe ruimtelijke uitdaging. Daarnaast vindt de gemeente een zesde veld op korte termijn financieel te risicovol. Venlo wil eerst bezien hoe het ledental van de fusieclub zich ontwikkelt en dan een afweging maken.  

Afbeelding van Attie Ndzombane via Pixabay

Beheerders gezocht banner