Sidebar

26
ma, sept

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

077 Venlo Maatschappij - Op het terrein waar voorheen het M&M kantoorgebouw stond, gaat woningcorporatie Woonwenz een appartementencomplex realiseren. Naar verwachting start de bouw in september 2021.

In het nieuwe appartementencomplex van acht etages komen zo’n 26 tot 29 sociale huurwoningen die levensloopbestendig zijn. Aan dit type woningen is in Venlo grote behoefte. De appartementen zijn bedoeld voor huurders vanaf 18 jaar, maar zijn ook zeer geschikt voor senioren of mensen die minder goed ter been zijn.

Woonwenz is al langere tijd bezig met de plannen voor het terrein. In juli 2018 was er een eerste informatiebijeenkomst voor de omwonenden. Er werd positief gereageerd op de plannen. De opmerkingen van buurtbewoners over onder andere hun privacy, het parkeren en de leefbaarheid worden meegenomen in de planuitwerking.

Het terrein ligt al sinds 2010 braak, toen werd het voormalige M&M gebouw gesloopt. Voor de buurt is het prettig dat er nu invulling wordt gegeven aan het braakliggende terrein. De grond is op dit moment nog eigendom van de gemeente. Het terrein ligt aan de Sloterbeekstraat en ligt tussen andere woningbouw en het spooremplacement. Het is een geschikte locatie voor een appartementencomplex. De gemeente zet namelijk bewust in op het intensiever benutten van het bestaande stedelijk gebied door het herontwikkelen van braakliggende grond. Het complex ligt in de buurt van de vitale voorzieningen en het openbaar vervoer.

In juli 2019 heeft B&W besloten om in principe medewerking te verlenen aan de plannen van Woonwenz voor het appartementencomplex aan de Sloterbeekstraat. De daadwerkelijke voorbereidingen, zoals het bouwrijp maken van de grond, de bestemmingsplanprocedure en de omgevingsvergunning kunnen nu van start gaan. Als alles volgens planning verloopt start de bouw in september 2021. De huurprijzen van de appartementen komen in het sociale huursegment te liggen. Huurtoeslag ontvangen is mogelijk.

De herbestemming van het terrein betekent ook een kwaliteitsimpuls voor de entree van de naastgelegen Jonkergouwstraat. De gemeente gaat die straat gedeeltelijk herinrichten door het verleggen van het trottoir en de rijbaan.

Beheerders gezocht banner