Sidebar

26
ma, sept

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

077 Venlo Politiek Maatschappij - Ook dit weekend zal de marechaussee een ontmoedigingsbeleid voeren bij de grensovergangen tussen Duitsland en Nederland. Het grenstoezicht start op vrijdag 1 mei, van oudsher een drukke Duitse dag in onze regio.

Ontmoedigingsbeleid
Het beleid is nog steeds dat ontmoedigd wordt om de grens over te gaan voor alleen boodschappen of een dagje uit. De veiligheidsregio heeft gisteren ook kennisgenomen van de oproep van de Duitse overheid om ook de komende weken alleen de grens over te gaan als dit strikt noodzakelijk is. Het doen van boodschappen of een dagje uit valt hier niet onder. Het beleid van de Duitse overheid sluit daarmee naadloos aan bij het beleid van de veiligheidsregio en de Nederlandse overheid als het gaat om het grensverkeer.

Duitse bezoekers 
De afgelopen weken hebben we gezien dat het aantal Duitsers dat een bezoek brengt aan onze regio tot een minimum is gedaald. Het grenstoezicht heeft als gevolg dat er files ontstaan aan de grensovergangen waardoor het aan de grens “druk” kan overkomen. Maar die “drukte” zegt natuurlijk niks over eventuele “drukte” in de steden in onze regio. Want die ”drukte” bleef uit. En het uitblijven daarvan is het doel van het grenstoezicht en het ontmoedigingsbeleid. 

Ondernemers en maatregelen
De veiligheidsregio beseft heel goed dat er ondernemers zijn die voor een groot deel afhankelijk zijn van de Duitse kooptoerist. Maar wij hopen dat ook zij beseffen dat de maatregelen die genomen zijn en nog voortduren nodig zijn om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Grote groepen Duitse kooptoeristen dragen hier dan niet aan bij. 

Beheerders gezocht banner