Sidebar

03
za, dec

Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

077 Venlo Opleiding - Met het oog op Venlo heet vanaf nu Venlo Vertelt. Ons gemeentelijk televisieprogramma is namelijk in een nieuw jasje gestoken. We maken portretten van inwoners die te maken hebben met een project vanuit de gemeente Venlo.

We volgen als het ware een momentje uit hun leven. De eerste uitzending gaat over studenten in Venlo.

Venlo telt op dit moment ruim 8.000 studenten. Dat aantal blijft de laatste jaren flink stijgen. Dit komt door een breed scala aan opleidingen, maar ook door de enorme hoeveelheid bedrijven en dus werkgelegenheid.

Naar een andere studentenstad vertrekken, is dus vaak niet nodig omdat Venlo genoeg te bieden heeft. Ook al zijn er misschien wel grotere en populairdere studentensteden, onze jongeren kiezen steeds vaker bewust voor een studie in hun eigen stad. Maar ook internationale studenten lijken steeds meer geïnteresseerd in Venlo als studentenstad.

Maurice Vertelt & Jesse Vertelt
In de eerste aflevering van Venlo Vertelt worden twee studenten, Maurice en Jesse, aan het woord gelaten over waarom ze voor Venlo hebben gekozen. Twee persoonlijke verhalen. Waarom kiezen zij voor Venlo? Wat heeft Venlo te bieden? En hoe zien zij hun toekomst in deze regio?

 

Beheerders gezocht banner