Sidebar

03
za, dec

Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

077 Venlo Economie & Duurzaamheid - Het nieuwe Venlo Convention Bureau wil meer congressen en zakelijke bijeenkomsten naar de regio Venlo halen. Volgens de initiatiefnemers liggen er veel kansen voor de regio, vooral op het gebied van agro & food, logistiek, de maakindustrie en toerisme.

Het initiatief is afkomstig van hoteliers, evenementenlocaties en citymarketingorganisatie Venlo Partners en wordt ondersteund door de gemeente Venlo. Projectleider Boy Haenen: “De regio is centraal gelegen en heeft veel faciliteiten die geschikt zijn voor de zakelijke markt. Op dit moment zijn 22 evenementen- en hotellocaties in Venlo, Horst aan de Maas en Peel en Maas aangesloten: van locaties in het stadscentrum van Venlo tot in het natuurrijke buitengebied, van modern tot historisch, van groots tot intiem. Alle locaties zien veel kansen om de regio nog meer bekendheid te geven.”

4.000 zakelijke bezoekers
Venlo Convention Bureau mikt op kleine en middelgrote evenementen in food & agro, de maakindustrie, logistiek en toerisme. Haenen: “In die sectoren is de regio sterk.” Doel is om binnen 2 jaar 4.000 nieuwe zakelijke bezoekers te ontvangen en 2.000 hotelovernachtingen te realiseren. “We denken aan 30 tot 40 evenementen en bijeenkomsten”, aldus Haenen. “Via de website www.venloconventionbureau.nl en gerichte acquisitie willen we organisaties verleiden naar onze regio te komen. We hebben het idee dat organisatoren op dit moment niet zo snel aan Venlo denken. Daarin willen wij veranderingen brengen.””

Bron: Marc van de Ven, WijLimburg

Beheerders gezocht banner