Sidebar

16
do, sept

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

077 Venlo Kunst & Cultuur - Kunst, cultuur, archeologie, al deze aspecten komen samen in het Limburgs Museum. Aan de hand van vondsten, schilderijen en andere objecten wordt een prachtig beeld geschetst van het gebied.

De zuidelijkste provincie van ons land is nog maar jong. Toch kent het een hele lang geschiedenis. Al tijdens de prehistorie leefden er neanderthalers en tijdens de Romeinse tijd bevonden zich er vele villa's. Het Limburgs Museum biedt een mooi overzicht van wat er zich in Limburg allemaal heeft afgespeeld in het verleden. 

Dit enorm veelzijdige museum heeft een aantal wisselexposities. Er is op dit moment een tentoonstelling over de Maas, een belangrijke rivier voor de provincie. Het water wordt op verschillende kunstzinnige manieren weergegeven. Daarnaast geeft de tentoonstelling Van Daar & Van Hier een inkijkje in het leven van jonge Limburgers met Indische en Molukse roots aan de hand van foto's en verhalen.

Vanaf 1 oktober van dit jaar is de tentoonstelling De Prinsessen van Thorn te zien in het museum. Thorn is een stadje in midden-Limburg dat een lange geschiedenis kent met ongehuwde adellijke dames. Deze vrouwen vormden samen een nauw geheel en leefden ongetwijfeld bijzondere levens. In de tentoonstelling kom je te weten wat deze vrouwen allemaal bezighield in het dagelijks leven. 

Meer informatie
Adres: Keulsepoort 5 5911 BX Venlo.

Wil je meer te weten komen over kunst, cultuur en archeologie van Limburg? Kijk dan de mini-docu op MuseumTV.