Sidebar

26
ma, sept

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

077 Venlo Uitgaan - Per 1 juni is de horeca weer voorzichtig gestart. Dit betekent dat ook in Venlo weer terrassen geëxploiteerd mogen worden, binnen de regels uiteraard. Omdat de coronaregels meer ruimte vergen hadden horecaondernemers aanvragen ingediend voor extra terrasruimte.

Om dit in goede banen te leiden heeft de burgemeester op 28 mei tijdelijke aanvullende regels opgesteld. Een belangrijk besluit: voor de extra terrasruimte hoeft geen huur te worden betaald. 

"We proberende horeca maximaal ruimte te bieden voor gastvrijheid," verheldert wethouder Erwin Boom. "Ondernemers kunnen nu weer gaan ondernemen en gasten ontvangen. Weliswaar op een aangepaste manier, maar steeds op gepaste wijze."

Tijdens het Pinksterweekend werden er al terrassen opgebouwd. In totaal zijn inmiddels zo'n 60 aanvragen toegewezen. Het straatbeeld in de centra zal dus aanmerkelijk gaan veranderen - met het dubbeldeks terras op de Venlose Markt als unieke blikvanger. De wethouder meldt dat achter de schermen veel werk is verzet om alles op tijd geregeld te krijgen. Diverse teams van de gemeente waren betrokken, en daarnaast roemt hij de samenwerking met Venlo Partners, Venlostad.com en Koninklijke Horeca Nederland.  

Stefan Curvers van KHN Groot Venlo sluit zich hierbij aan: "Het zijn lastige tijden voor alle horeca-ondernemers, de gemeente heeft op een fantastische manier meegedacht en maatwerk geleverd daar waar mogelijk. Deze eerste stappen geven de burger in ieder geval moed. De horeca in onze gemeente is dan ook klaar om op een veilige manier weer gasten te kunnen ontvangen." 

Stallingen
Naast meer terrassen gaan we ook nieuwe tijdelijke fietsenstallingen zien. Omdat stallingsruimte vervalt op de Parade, Begijnengang en Kleine Beekstraat, wordt capaciteit toegevoegd op de Kop van de Weerd, de Keulsepoort en het Arsenaalplein. "Ik zie nu al uit naar het terrasseizoen, ook al is het nieuwe stijl," besluit wethouder Boom. "Het is bemoedigend dat de branche weer kan gaan doen waar ze goed in is. Maar ik ben vooral blij dat de sfeer terugkomt in onze gemeente. En dat mensen elkaar weer kunnen treffen."

Met respect voor de anderhalve meter, dat spreekt vanzelf.

Beheerders gezocht banner